Jag kavlade sockerpastan tills den va ca 3-4. Då blir den bra att täcka med. Kavlar man för tunt blir det fula veck vid kanterna samt att man ser igenom pastan. Kavlar man för tjockt blir det för mastigt att äta. Jag är noga med att pudra med florsocker hela tiden, annars fastar det lätt!
Färgar sockerpastan svart (blir ljust grå i början). Skär ut mönstret och gör "sömmar" vid kanterna så det ser lite mer verkligt ut. Använder en sked till det, har inga specialverktyg än..
Klar!! Är nöjd :) Vet inte riktigt vad det är med den svarta färgen, men den blev lite mer åt det gråa hållet...
Man kan ju hålla på att dekorera hur mycket som helst, tex göra ett fotbolls/klubbmärke på.
Tårtan är fylld med vaniljkräm, grädde och hallonsylt.
Tårtan är fylld med vaniljkräm, grädde och hallonsylt.
Imorgon tar jag med den till mina gamla kollegor :)
God kväll!!
/Faster Fia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar